Monday, March 29, 2010

To all new-yorker-freaks si celor in devenire

Ati vazut pana acum o scara rulanta?!?Inseamna fie c-o ardeti la mall fie cu metroul.Either way trebuie ca ati remarcat faptul ca, in ultimul timp, procedura de folosit scara s-a modificat astfel:
- daca esti comod si vrei sa stai linistit sa te duca ea atunci trebuie sa stai pe partea dreapta a scarii
- daca esti genu' care vrei sa economisesti 5 secunde din orice tampenie in speranta ca recuperezi ora de intarziere cu care ai plecat de acasa atunci trebuie sa folosesti partea stanga a scarii si sa te rogi sa nu fie niciun "comod" pe acea parte. In continuare va voi oferi cateva argumente si cotra-argumente pt separarea scarii in 2 parti (cea pe care se merge si cea pe care se sta)

ARGUMENTUL FIZICII:
PRO-separare: Daca scara se misca cu viteza v1 si tu mergi pe ea cu viteza v2 pe ea, atunci o poti parcurge cu viteza v1+v2 cu conditia sa nu se fi asezat niciun nesimtit pe partea stanga.
CONTRA-separare:Daca scara se misca cu viteza v1 si tu mergi pe ea cu viteza v2 pana la "primul nesimtit" atunci are loc urmatoarea teorema "v1 mai mic decat viteza_ta mai mic decat viteza v1 + v2.Adica oricum parcurgi scara cu o viteza superioara ei motiv pt care nu poti decat sa te bucuri....you physicist-freak!

ARGUMENTUL RUTIER:
PRO-separare: Banda din dreapta tot timpul e folosita, fie ca banda de urgenta (stationare) in cazul in care exista fie este banda pe care se circula cu cea mai mica viteza.Cu cat esti mai spre axul drumului cu atat viteza de deplasare creste
ANTI-separare1: News-flash esti la metrou sau la mall, nu pe strada.Nu exista inca un cod rutier pt circulatia in metrou sau la mall.Vrei ca pe strada?!?Atunci ai nevoie de masina si carnet.Nu le ai sau ai ales sa le lasi acasa?!?Atunci nu mai vocifera....ciudatuleee!
ANTI-separare2: Sa pretindem totusi ca suntem pe strada:Daca ala din fata ta se opreste/e oprit, cum trebuie tu sa procedezi?!?Te asiguri ca poti sa-l depasesti pe partea stanga, semnalizezi intentia de a-l depasi si il depasesti DOAR ATUNCI cand poti s-o faci.Recomandare: Cel mai bun moment pt depasire e cand se termina scara rulanta....you NFS-racer-freak.
ARGUMENTUL TIMPULUI PIERDUT:
PRO-separare: daca blochezi partea stanga gandeste-te la timpu' pe care-l pierd toti din spatele tau.
ANTI-separare: Daca esti lenes, de cand te urci pana cobori de pe scara, se scurg maxim 10 secunde.Practic trebuie sa te misti pe ea cu aceeasi viteza ca a ei ca sa economisesti 5 secunde.Ce dracu faci cu 5 secunde..you time-saving-freak!
PS In plus, daca alergi ca nebunul pe ea ai ocazia sa te impiedici si sa-ti rupi si dintii, ceea ce-ti doresc din tot sufletu'.

ARGUMENTUL DEMOCRATIC:
PRO-separare: De ce sunt obligat sa astept in spatele tau pe partea stanga a scarii?!?"Esti liber sa faci orice atata timp cat nu deranjezi pe nimeni.Pe mine ma deranjezi stationand pe stanga"
ANTI-separare:De ce as fi eu obligat sa ma ingramadesc pe partea dreapta a scarii ca sa ai tu culoar liber pe stanga? "Esti liber sa faci orice atata timp cat nu deranjezi pe nimeni.Pe mine ma deranjezi ca ma pui sa merg pe dreapta"

ARGUMENTUL MAJORITAR:
PRO-separare: NU exista
ANTI-separare:EXISTA (suntem mai multi aia lenesi si comozi fata de astia sprinteni si glumeti).Momentan estimez cam in proportie de 9:1 Voi vreti sa impartim resursele scarii in doua jumatati egale celor 2 categorii de utilizatori ai scarii rulante.Vi se pare corect ca jumatatea stanga fiind alocata unui numar de 10% din utilizatori iar jumatatea dreapta fiind alocata unui nr de 90%.Mi se pare cel putin anormal.1+1+1+1+1+1+1+1+1=9>1 Mult mai mare decat 1.Cam de 9 ori!What can I say?!?I'm a mathematician-freak!

ARGUMENTUL ASTROLOGIC:
PRO-separare: NU a fost gasit!Dar inca se cauta!Apollo13 parca gasise ceva, numai ca a explodat :))
ANTI-separare: Eppur si muove...You Urania-freakin'-fan!

Redevenind seriosi ma declar total impotriva impartirii scarii in partea dreapta si partea stanga.Mi se pare total anormal ca o jumate sa revina catre 10% sportivi si cealalta jumate restului de 90% de putori.In primul si-n primul rand scara a fost conceputa pt confortul calatorilor astfel incat ei sa ajunga la baza sau la varful ei fara sa fie obligati sa "pedaleze".Care nu sunteti multumiti cu scopul ei sunteti liberi s-o luati pe scarile fixe.

Inainte de a face galagie ganditi-va la urmatoarele:
- majoritatea dicteaza normalitatea si majoritatea utilizatorilor n-au chef sa mearga pe scara.Va place sau nu, asta e adevarul.
- a fost creata cu scopul de a se sta pe ea nu de a merge.
- tot timpu' o sa gasiti cate un "nesimtit" care sta protapit pe stanga.E mai bine sa nu-i spuneti nimic din 3 motive:
a) in general o sa va ignore istericalele si singurul castig pe care-l veti avea o sa fie o mie de draci pana sa ajungeti la munca.Pe el nu veti reusi decat sa-l distrati cu spasmele voastre de chinuri ale facerii.
b) daca e destul de prost crescut sa nu va ignore si va raspunde, s-ar putea sa fiu chiar eu nesimtitul in cauza.Si s-ar putea sa te ingrop din vorbe....ciudatuleeee
sau c) puteti sa dati peste Chappy care va bate direct daca va apucati sa incepeti sa-i faceti "educatie corporatista ".
PS numesc "educatie corporatista" toate tampeniile care au venit cu graba asta generala si care ne transforma usor-usor in niste new-yorkezi stresati si crizati, vesnic pe fuga si oricand gata de cearta, you new-yorker-freaks!

8 comments:

  1. ma mai da-i dracu cu scarile lor .Bicicleta si patinele , ti le recomand cu multa caldura. Ok , bine , fara caldura. Revenind la subiect , de aia nu merg eu cu metroul , tin minte ca am prins odata o inghesuiala la unirii in pasaj efectiv ma simteam sufocat frate de atata prostime . nu mai puteam sa ma misc si abia mai puteam sa respir. Ma cac in scarile si graba lor , asta numai tu puteai sa te gandesti ca economisesti 5 secunde. Grasule , vezi ca de regula pe langa scara rulanta mai sunt niste scari dar trebuie sa misti picioarele . Iti garantez eu ca pe alea nu e nici dracu pt ca de fapt TOTI sunteti niste puturosi .

    ReplyDelete
  2. Pai cine a zis ca se grabeste?!?N-ai citit atent.Stai jos ai 3!Si-n plus esti si cretz

    ReplyDelete
  3. PS recunosc n-am inventat eu harnicia

    ReplyDelete
  4. nu-mi place partea stanga, dar, de cele mai multe ori, mi-s obligata sa o folosesc pt ca nu am loc in partea dreapta de puturosii ca viezurele... :(

    ReplyDelete
  5. Uite asa isi tradeaza omul "apucaturile" :))
    Din pacate ne-am asesaz cu totii de mult pe partea dreapta a scarii rulante..si asta se vede..si cand stai pe dreapta urci in ritmul impus de ala care o actioneaza....inutil de adaugat

    ReplyDelete
  6. ma deobicei prin mall stau e partea dreapta. sunt lenes? cred ca da:D.

    ReplyDelete
  7. PS: yoghio sunt. stateam pe partea dreapta!

    ReplyDelete
  8. Extraordinara analiza a scarii rulante. Am invatat sa o apreciez altfel acum.
    Freak! :))

    ReplyDelete